Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash, după o ședință de Coaliție

0
47

Liderii Coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunță că vor renunța la reducerea plafonului pentru plățile cash, după o ședință în care au analizat propunerea ANAF adoptată deja, și care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 11 noiembrie. „Datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită”, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu. Acesta precizează că vor fi, însă, două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară! Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern! Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa”, a transmis Marcel Ciolacu.

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat pe Facebook decizia luată în Coaliție. „Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliției o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar. În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a scris Ciucă.
Decizia vine după o dezbatere publică de câteva săptămâni în legătură cu reducerea plafonului pentru plățile cash. Zilele trecute, premierul declara că măsura a fost propusă de ANAF și că la momentul adoptării nu au fost lideri din coaliție care să se opună. Ulterior, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu a fost de acord cu această măsură.
Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here