1.150 de cadavre de civili găsite în zona Kiev, 70% au fost împușcați

0
170

Explozii puternice s-au auzit joi dimineață în apropierea turnului de televiziune din Herson, oraș ocupat de trupele rusești la începutul lunii martie. Nu există informații clare cu privire la sursa atacului, dar agenția rusă de stat RIA Novosti susține că Ucraina ar fi tras trei rachete, dintre care două au fost doborâte. După bombardament, canalele de televiziune rusești și-ar fi întrerupt emisia în mai multe zone ale orașului. Între timp, presa ucraineană a raportat că pe parcursul nopții au fost bombardamente și la Nikolaev, Odesa și Harkov. Potrivit autorităților de la Odesa, sistemele de apărare antiaeriană au interceptat o dronă de recunoaștere rusă în largul coastei orașului.

ONU „pregăteşte” o tentativă de evacuare din Mariupol

Coordonatoarea ONU în Ucraina a anunţat joi că se deplasează în sudul ţării pentru a pregăti o încercare de evacuare a oraşului Mariupol, controlat aproape în întregime de forţele ruse, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Merg la Zaporojie pentru a pregăti evacuarea sperată din Mariupol”, port strategic bombardat şi asediat de ruşi în sud-estul Ucrainei, a indicat Osnat Lubrani pe Twitter.Sute de militari şi civili ucraineni, între care zeci de copii, se află, potrivit Kievului, în oţelăria Azovstal din Mariupol, ultimul loc aflat în mâinile forţelor ucrainene în acest oraş a cărui primărie a estimat la cel puţin 20.000 de morţi bilanţul luptelor.

Nicio încercare de evacuare a Azovstal nu a reuşit până acum. În total, la Mariupol au mai rămas aproximativ 100.000 de civili, în condiţiile în care oraşul avea jumătate de milion înainte de invazia rusă lansată la sfârşitul lunii februarie, potrivit estimărilor autorităţilor ucrainene.

Amal Clooney condamnă crimele război comise de Rusia. „Ucraina este, astăzi, un abator. Chiar în inima Europei”

Avocata pentru drepturile omului Amal Clooney a îndemnat miercuri țările de la Națiunile Unite să se concentreze pe justiția internațională pentru crimele de război din Ucraina, astfel încât „dovezile să nu rămână în depozit”. Soția cunoscutului actor George Clooney a spus că ONU nu trebuie să procedeze așa cum a procedat în cazul victimelor Statului Islamic din Irak și Siria, notează Reuters.

„Ucraina este, astăzi, un abator. Chiar în inima Europei”, a spus Clooney la o reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU privind responsabilitatea în Ucraina, organizată de Franța și Albania.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here