Adrian Mutu va fi noul selecționer al României

0
109

„Briliantul” este favoritul șefilor de la FRF pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost încă din start deciși să meargă pe varianta Adrian Mutu, însă, în urma ședinței Comisiei Tehnice, în care a apărut și numele lui Edi Iordănescu, s-au gândit să facă o departajare între cei doi. Oficialii FRF îl cunosc pe Adrian Mutu de la naționala de tineret, pe care tehnicianul a condus-o până în primăvara lui 2021, iar relația dintre cele două părți este excelentă. Burleanu și Stoichiță consideră că „Briliantul” s-ar adapta mult mai bine la ceea ce înseamnă atât presiunea de la echipa națională, cât și la relația cu suporterii

„FRF l-a mai avut angajat pe Mutu, așa că oamenii știu cum se comportă el înaintea și în timpul partidelor foarte importante. De asemenea, oficialii Federației au convingerea că experiența pe care a dobândit-o în cariera de jucător îl ajută „să țină la tăvăleală”, să nu se piardă în momentele de criză”, scrie GSP.ro.

Ultima echipă pregătită de Adrian Mutu este U Craiova 1948, formație de la care „Briliantul” a plecat pe 4 octombrie. Adrian Mutu a înregistrat, pe banca oltenilor trei victorii, trei remize și șase înfrângeri.

Naționala României a rămas fără selecționer, după ce mandatul lui Mirel Rădoi s-a încheiat, iar oficialii FRF au primit răspunsuri negative, după ce i-au contactat, pe rând, pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.

Naționala României debutează în 2022 cu două meciuri amicale

Echipa națională de fotbal a României va juca două meciuri amicale în luna martie 2022, înaintea debutului în noua ediție a Ligii Națiunilor. Unul dintre cele două meciuri a fost fixat pentru data de 29 martie 2022, în deplasare cu Israel, a anunțat FRF.

Partidele oficiale ale României din 2022, din Liga Națiunilor, se vor disputa în lunile iunie și septembrie:

4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)

7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)

11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)

26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here