Aproape 9.000 de viitori profesori dau examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

0
352

Proba scrisă a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ are loc, miercuri, în 42 de centre de examen din ţară. Peste 8.800 de candidaţi au fost admişi să susţină proba, cei mai mulţi fiind înscrişi la disciplinele învăţământ preşcolar în limba română (3.006), învăţământ primar în limba română (1.378) şi educaţie fizică şi sport (977).

În Gorj, au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe 78 de candidați (dintr-un total de 86 de candidați înscriși la începutul anului școlar).

Proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, sesiunea 2021, se va desfăşura începând cu ora 9:00, în 42 de centre de examen. Proba se va desfăşura la 98 de discipline.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost admişi la proba scrisă şi sunt aşteptaţi să participe cei 8.839 de candidaţi (dintr-un total de 9.370 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar).

Primele rezultate vor fi afişate în 21 iulie, în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în 21 şi 22 iulie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puţin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here