Arestați în cazul culturii de canabis de la Rovinari

0
49

Procurorii DIICOT au reținut încă trei persoane, în dosarul culturii de canabis, descoperită în urmă cu trei săptămâni, când un tânăr din Rovinari a fost arestat. Doi dintre ultimii arestați sunt acuzați de săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, iar cel de al treilea pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc, în formă continuată.
Din cercetările efectuate de procurori a rezultat că pe parcursul anului 2023, cei trei împreună cu un alt inculpat, arestat în data de 6 otombre, au înființat și întreținut, pe raza orașului Rovinari, o cultură outdoor de canabis, descoperită și ridicată de oamenii legii. De asemenea, s-a stabilit că inculpații, au deținut și comercializat, în mod repetat, canabis, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, un drog de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.
Au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Gorj și Dolj fiind descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ 5 kilograme muguri de canabis, recipiente din plastic (26 de pungi și trei plicuri) conținând substanțe pulverulente și 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, cinci cântare de precizie, 4 grindere și 4 telefoane mobile, arată un comunicat emis de DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here