Armata israeliană le cere civililor din Gaza să plece spre regiunea Mawasi. Iranul cere țărilor musulmane să impună embargou Israelului

0
177

Tensiunea în Orientul Mijlociu crește la cote inimaginabile, după ce o rachetă a căzut pe un spital din orașul Gaza. Cel puțin 500 de oameni au murit, spun oficiali din Fâșia Gaza, care acuză Israelul pentru acest dezastru. Armata israeliană susține că racheta a fost lansată de Jihadul Islamic, a doua organizație teroristă din teritoriul palestinian, și că ar fi căzut din greșeală pe spital. Indiferent cine a tras, moartea atâtor oameni amenință să arunce întreaga lume într-o spirală a violenței.  În Cisiordania, la Ramallah, au fost proteste. Hezbollah, gruparea teroristă din Liban, a făcut apel la o zi a mâniei, pentru astăzi, când Joe Biden a ajuns în Israel. Președintele american s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu liderii israelieni, Netanyahu și Herzog, și a susținut o conferință de presă comună cu premierul israelian – „Hamas a comis niște atrocități care fac ISIS să pară aproape rațional”, a spus liderul de la Casa Albă.

Iranul cere țărilor musulmane să impună un embargou împotriva Israelului

Membrii Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să expulzeze ambasadorii israelieni, a declarat, miercuri, ministrul de externe iranian, Hossein Amirabdollahian. O reuniune de urgenţă a OIC are loc la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a discuta escaladarea conflictului israeliano-palestinian, după explozia de la spitalul din Gaza „Ministrul de externe cheamă la un embargou imediat şi total asupra Israelului din partea ţărilor islamice, inclusiv sancţiuni petroliere, în plus faţă de expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relaţii cu regimul sionist”, a informat ministerul de la Teheran într-un comunicat.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here