Bitcoin este în cădere liberă: se depreciază cu 20% într-o săptămână şi antrenează în scădere şi alte criptomonede

0
255

 

Bitcoin s-a depreciat cu 20% într-o săptămână – iar 400 de miliarde de dolari au ”disărut” de pe piaţă, evaluată în prezent la un pic peste 2.000 de miliarde de dolari – şi-i determină pe unii investitori să se întrebe dacă febra cumpărării criptomonedei, care dura de peste şase luni, nu cumva a început să scadă, relatează AFP, arată News.ro.

În valoare de aproximativ 45.000 de dolari, marţi, bitcoin a pierdut aproape 12.000 de dolari de la începutul săptămânii trecute şi s-a depreciat cu peste 30% de când a atins cel mai înalt nivel istoric, de 64.870 de dolari, la 14 aprilie.

În urma bitcoin, alte criptomonede au fost afectate.

Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă, s-a depreciatcu 14% în decurs de o săptămână, iar în prezent valoarează un pic sub 3.400 de dolari.

Dogecoin, o criptomonedă care a atras atenţia marelui public în ultimele săptămâni, se îndepărtează de asemenea de vârfurile istorice pe care le-a atins.

În total, aceste deprecieri recente au făcut să ”dispară” de pe piaţă 400 de miliarde de dolari, iar piaţa este evaluată în prezent la un pic peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit site-ului Coinbase, care înregistrează peste 9.000 de criptomonede.

 

                                            

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here