Ce le-a spus David Popovici americanilor, după ce Caeleb Dressel a decis să se retragă din proba de 100 m liber

0
106

David Popovici scrie istorie, la doar 17 ani. După ce a cucerit aurul la 200 de metri liber, s-a calificat en fanfare și în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta.

Azi, de la ora 19:22, David Popovici luptă pentru aur în finala probei de 100 de metri liber

Ce spune David Popovici despre Caeleb Dressel

Tânărul sportiv român s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp din semifinale, 47.13. Popovici, care la jumătatea cursei nu se afla între cei mai rapizi trei înotători, a stabilit un nou record mondial de juniori. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47.54, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47.55.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor, din ”motive medicale”. „Team USA s-a consultat cu antrenorul lui Caeleb și cu stafful medical și a decis să îl retragă pe Dressel din semifinalele de la 100 metri liber. Echipa medicală va stabili participarea lui ulterioară la cursele pe care le are în program”, a fost comunicatul Federației de Natație din SUA.

David Popovici a afirmat că și-ar fi dorit să-l aibă ca adversar în finală pe campionul olimpic american. „E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea”, a spus David Popovici, citat de washingtonpost.com.

Digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here