Cei mai mulți români intenționează să muncească și după ieșirea la pensie – sondaj

0
433

Opt din zece angajați români iau în calcul să muncească și după ieșirea la pensie. De asemenea, cei mai mulți dintre angajați iau în calcul să își schimbe locul de muncă, pentru a avea venituri mai mari, potrivit Mediafax. Peste șase din zece angajați români spun că nu au în prezent un plan pentru suplimentarea veniturilor când vor fi pensionari, cum ar fi pensii private sau active imobiliare pe care le pot închiria sau vinde, bazându-se strict pe banii pe care îi vor încasa din pensia de stat.

În aceste condiții, doi din zece salariați afirmă că vor continua cu siguranță să lucreze, chiar și doar part-time, iar alți șase din zece iau în calcul această posibilitate, arată datele unui sondaj BestJobs.

În prezent, 85% dintre respondenți afirmă că au un salariu net lunar sub pragul de 5.000 de lei, iar în acest procent circa 30% câștigă sub 3.000 lei, ceea ce nu le permite să facă destule economii pentru vârsta pensionării. Alți 10% câștigă între 5.000 și 10.000 lei lunar, iar restul de 5% – peste 10.000 lei pe lună.

Sondajul a fost efectuat în perioada 01 – 20 august, pe un eșantion de 920 de utilizatori de internet din România.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here