Cine sunt cele opt persoane care au murit în accidentul aviatic din Milano. Două familii distruse complet

0
138

La bordul avionului Pilatus PC-12 care s-a prăbușit duminică la Milano se aflau opt persoane, șapte dintre ele având atât cetățenie română cât și altă cetățenie , potrivit informațiilor de la Ministerul Român de Externe.

Cine sunt cei opt oameni care au murit în accidentul aviatic, potrivit Corriere della Sera:

  • Miliardarul Dan Petrescu, aflat la comenzile aeronavei
  • Regina Balzat Petrescu, a doua soție a acestuia, în vârstă de 65 de ani
  • Dan Ștefan Petrescu, fiul miliardarului, în vârstă de 30 de ani
  • Un prieten canadian al fiului, Julien Brossard, în vârstă de 35 de ani
  • Filippo Nascimbene, în vârstă de 32 de ani, manager la firma de consultanță Start Hub din Milano
  • Soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, în vârstă de 33 de ani, manager de publicitate la Pernod Ricard, născută în Franța,
  • Fiul lor de un an, Raphael
  • Mama Carolinei Alexandrescu, Miruna Anca Wanda Lozinschi, în vârstă de 65 de ani

Antreprenor imobiliar de succes, Dan Petrescu era unul dintre cei mai bogați oameni din România, proprietar de hipermarketuri și centre comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, cu o avere estimată la circa 3 miliarde de euro, Petrescu senior s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și a revenit în țară după 1989. „Miliardar din umbră” este una dintre definițiile folosite de presă, care îl descrie ca pe un om de afaceri rezervat, timid, care nu prea iubește lumina reflectoarelor.

Printre victime se numără soția sa, Regina Dorotea Petrescu Bălțat, în vârstă de 65 de ani, născută în România și cu cetățenie franceză, și fiul său, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, născut la Munchen și având, de asemenea, dublă cetățenie. Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, se afla deja în Olbia, în vila familiei, așteptându-i pe ceilalți oaspeți pentru o vacanță în Sardinia.

Două familii distruse complet, toți aveau legături cu România

Celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano la firma de consultanță Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța și manager de publicitate (anterior la Bnp, L’Oréal și Kiko, în prezent senior advertising & content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020. Claire era fiica lui Dan „Miki” Alexandrescu, jurnalist sportiv român, specializat în Formula 1, care a murit anul trecut.

Alături de ei se afla Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani pe 8 octombrie, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu, transmite Corriere della Serra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here