Escrocheriile „BOIERULUI-GUZGAN” GICĂ PĂTRAȘCU, devoratorul terenului public și al pădurilor Băii

0
1421

Dormi liniștit, guzganule, și tu, primar-cântăreț, că poate, în curând, IAIPP vă vede la „coteț” sau, ca să se știe… la „Brutărie”!

De zeci de ani, primarul-fabricant și distrugător de pădure și ocupare ilegală a domeniului public (primărie) își face de cap pe proprietățile statului. Un jurnalist de investigații al Institutului de Analiză și Investigaţii Publice și Politice, respectiv al ziarului nostru, a primit mai multe sesizări, în care se spune că acest individ, care s-a folosit de banul public unde  e primar, a crezut că merge să ocupe și terenurile primăriei cu bușteni, cu o hală metalică, lemne de foc și altele.

Ceea ce este extrem de grav este faptul că ocupă circa 4.000 mp din domeniul public (pe lângă cei 8.000 mp pe care are fabrica de cherestea) nu posedă niciun contract de închiriere, măcar cu numai 1 euro/mp, dacă l-ar fi închiriat, dar primarul-cântăreț din Baia de Aramă, Ionuț Tudorescu nu știe de capul lui (când este economist, când este primar, când cântăreț sau când nu face nimic pentru Primărie) pentru că, altfel, s-ar fi sesizat că terenul este ocupat abuziv, ilegal, hoțește, de către „boierul-guzgan” Gică Pătrașcu. Trebuia, de urgență, să-l oblige să-și ridice materialul lemnos și să-l ducă acolo unde el e jupân și taie și spânzură… la Ponoarele!

E regretabil că acest individ se laudă cu relațiile lui foarte sus-puse în funcții de conducere la nivel local și chiar la nivel central, în timp ce aceste organe ar trebui să-l controleze și să aplice legea! Se pare, totuși, că a cam înțărcat Bălțata cu rasul munților de păduri pentru fabrica lui de cherestea, date fiind ultimele măsuri luate la nivel guvernamental, iar pe bieții muncitori i-a trimis în șomaj.

IAIPP are obligația să sesizeze și organele abilitate ale statului despre „hoția-frăția” de la Baia de Aramă. De fapt, fotografiile făcute de un jurnalist de investigații vă demonstrează clar, dragi cititori, că țeparul-guzgan, boierul și jupânul lemnelor, cel care a ras pădurea de pe golurile apline și-a făcut o avere incomensurabilă, s-a înfruptat cu stoicism din averea statului și ar trebui verificat urgent de organele abilitate ale statului.

Vom cere IAIPP să verifice toate matrapazlâcurile „guzganului-boier” (am mai aflat că, pentru a-i fi mai ușor să ascundă ilegalitățile, a trecut averea pe numele fiicei).

Vom reveni, după investigările care se vor face în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii din fonduri europene, guvernamentale și locale, pe perioada cât a fost primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here