Guvernul spune că nu sunt motive pentru creșterea bruscă a prețurilor și va controla stațiile de alimentare

0
235

Disperarea care i-a cuprins pe români în urma zvonurilor că litrul de benzină va ajunge la 13 lei s-a dovedit nejustificată, cel puțin în prima parte a zilei. Conform aplicației Monitorul prețurilor, la stațiile din Târgu Jiu, operatorii au majorat cu până la 1 leu litrul de carburant. Joi dimineață, principalele benzinării vindeau benzina și motorina la următoarele prețuri:

Benzină standard

Omv 8,07 lei

Mol 8,43 lei

Petrom 7,99 lei

LukOil – 7,99 lei

Socar – 7.54 lei

Motorină standard

Omv 8,24 lei

Mol 8,98 lei

Petrom 7,99 lei

LukOil – 7,98 lei

Socar – 7,59 lei

Cozi uriașe de mașini s-au format la benzinăriile din țară, panica fiind stârnită de zvonuri pe rețelele sociale privind creșterea bruscă a prețurilor la combustibil peste noapte precum și o posibilă penurie a carburanților.

 

Premierul Nicolae Ciucă a dispus controale „ample” la stațiile de alimentare cu carburant, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, după ce au fost semnalate creșteri bruște ale prețurilor la combustibili. Executivul a transmis că nu va permite nicio tentativă de speculă.

„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, arată mesajul purtătorului de cuvânt de la Guvern, Dan Cărbunaru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunțase anterior că „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării”. „Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. Avem suficiente stocuri!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here