Iarnă „ca pe vremuri”, în Europa. Drumuri și școli închise, sute de zboruri anulate. Meteorologii anunță zile cu ger și ploi înghețate

0
316

Europa se confruntă cu o iarnă „ca pe vremuri”. A nins la început de decembrie cum nu s-a mai întâmplat de ani buni în vestul continentului. În Germania și în Olanda, vremea extremă a închis inclusiv aeroporturi, iar la Munchen este anunțată o nouă zi de ger și ploaie înghețată. Zborurile sunt parțial suspendate, iar oamenii sunt sfătuiți să se informeze înainte de a ieși din casă.

În nordul Angliei încă se resimt efectele furtunii de zăpadă din weekend. Temperaturile care au scăzut dramatic au transformat șoselele, curățate doar parțial de zăpadă, în patinoare. Meteorologii au emis cod galben de ger, ploi înghețate și polei iar școlile au rămas închise. Localnicii din Cumbria, în nordul Regatului, nu au mai văzut ninsori atât de abundente la început de decembrie de ani buni., Oamenii au fost sfătuiți să evite, pe cât posibil, călătoriile. Sunt probleme și în sudul Germaniei. După un weekend cu ninsori abundente, care au paralizat traficul și au anulat sute de curse aeriene, meteorologii anunță ploi înghețate.  Pe aeroportul din Munchen, al doilea cel mai mare din țară, operațiunile vor fi suspendate parțial, din motive de siguranță. Sute de zboruri au fost anulate sau amânate în ultimele zile. Probleme au fost și pe șosele, dar și în traficul feroviar.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here