Închisoare pentru primarul din Dănești și o funcționară a Primăriei Târgu Jiu

0
49

Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, și o angajată a Primăriei Târgu Jiu au fost condamnați la închisoare, după un scandal izbucnit între cei doi, anul trecut.

Între cei doi erau dispute mai vechi, care au culminat cu lovirea reciprocă și cu jigniri aduse de față cu alți funcționari publici, în biroul din incinta Primăriei Târgu Jiu, unde Elena Giuverdea își desfășura activitatea.

Judecătoria Târgu Jiu a decis ca Elena Giuverdea să fie condamnată la 8 luni închisoare pentru purtare abuzivă, cu un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, primarul Mădălin Paliță a primit o condamnare de 6 luni pentru lovire sau alte violențe și 3 luni pentru amenințare. Ambele pedepse au fost contopite într-una de 7 luni, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Pentru ambii inculpați, magistrații au dispus interdicția de a nu comunica unul cu celălalt. Instanța a decis și ca ambii să plătească daune morale.

„Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă Giuverdea Elena și va obliga inculpatul Paliță Mădălin Constantin la plata către aceasta a sumei de 100 lei, cu titlu de daune materiale, precum și a sumei de 2000 lei, cu titlu de daune morale, sume vor fi actualizate cu rata inflației (…). Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă PCM și va obliga inculpata GE la plata către acesta a sumei de 1000 lei, cu titlu de daune morale”, a decis instanța, sentința nefiind definitivă. Ambii inculpați au obligația și de a plăti statului cheltuieli judiciare de câte 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here