Infectările noi cu Covid s-au dublat în ultima săptămână. Scenariu pesimist: 10.000 de cazuri pe zi în august

0
212

Numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă, în perioada 27 iunie – 3 iulie fiind înregistrate aproape 8.000 de cazuri, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Ministrul Alexandru Rafila a declarat, luni, că această creștere nu pune presiune asupra sistemului de sănătate. Între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați.

Potrivit ministrului Rafila, România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.Rafila a estimat că la începutul lunii augist s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

OMS avertizează: ”Pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”

Deşi vaccinările împotriva noului coronavirus au redus semnificativ numărul spitalizărilor şi pe cel al deceselor, cazurile de COVID-19 sunt din nou în creştere la nivel global.

Peste 4,1 milioane de cazuri au fost raportate global săptămâna trecută, în creştere cu 18%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). ”Pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”, a declarat miercuri directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here