Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 138.000 de lei!

0
346

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 29 martie-09 aprilie 2021, un număr de 69 de controale în domeniul relațiilor de muncă, precum și în domeniul securității și sănătății în muncă.

 

Pentru deficiențele constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 138.000 de lei, din care 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 98.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Pentru neconformitățile constatate, angajatorilor le-au fost trasate 171 de măsuri în vederea intrării în legalitate.

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua să monitorizeze raporturile de muncă între angajatori și angajați, precum și respectarea prevederilor Legii numărul 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, în vederea asigurării unei protecții adecvate împotriva  îmbolnăvirii cu coronavirus și a asigurării unui mediu sigur pentru toți lucrătorii, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here