Ion Călinoiu a fost reținut în Dosarul Ydail

0
230

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost reținut pentru 24 de ore, susțin surse judiciare. El este bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Călinoiu a condus CJ Gorj în 2004-2016. La data de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, potrivit unor surse judiciare.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei, mai spun sursele citate.

Compania Ydail a fost în atenția anchetatorilor într-un dosar de evaziune fiscală, după ce ar fi primit fonduri de la CJ Gorj, pentru lucrări importante în domeniul construcției și reabilitării de drumuri. Este binecunoscut faptul că firma ar fi în continuare controlată de  senatorul Ion Iordache, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Gorj, recent înscris în Partidul Forţa Dreptei, după ce și-a dat demisia din PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here