Ministrul Mediului, dupa explozia de la Azomures: „Trebuie sa aflam rapid daca sunt si alte instalatii in tara care prezinta riscuri de accident”

0
303

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reactionat pe Facebook, dupa explozia de la Azomures. Acesta a precizat ca a propus Guvernului sa se faca o verificare comuna a GNM, IGSU si ISCIR pentru a se vedea daca mai sunt si alte instalatii din tara care sa prezinte risc de explozie.

Constatam ca am avut trei incidente majore in doar cateva zile si trebuie sa aflam rapid daca este doar o coincidenta sau mai sunt si alte instalatii in tara care prezinta astfel de riscuri, a scris miercuri, pe propria pagina de Facebook, Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, ca reactie la incidentul produs in noaptea de marti spre miercuri la combinatul Azomures.

„In acest moment, cel mai important este sa fim siguri ca nu exista consecinte asupra calitatii aerului si sanatatii populatiei, in urma acestui incident. Insa este foarte important sa aflam si de ce s-a intamplat.

Am propus colegilor din Guvern sa realizam un control comun al autoritatilor statului – GNM, IGSU si ISCIR – la toate instalatiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activitati industriale. Constatam ca am avut trei incidente majore in doar cateva zile si trebuie sa aflam rapid daca este doar o coincidenta, sau mai sunt si alte instalatii in tara care prezinta astfel de riscuri”, a spus Tanczos. Directiva SEVESO vizeaza controlul pericolelor de accidente majore care implica substante periculoase, indeosebi substante chimice. industriale care adapostesc cantitati mari de produse periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here