Ministrul Muncii: O creștere a pensiilor cu 10% ar fi „sustenabilă”. Ciucă anunțase 15%

0
122

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, într-un interviu acordat Agerpres, că doar o creștere a pensiilor cu 10% poate fi sustenabilă din punct de vedere bugetar. El îl contrazice astfel pe premierul Nicolae Ciucă, care a anunțase o creștere a pensiilor cu 15%.

„O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 – 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021, conform prevederilor legale, şi ar fi prea puţin, de aceea propunerea noastră este de o creştere cu minimum 10%, de la 1 ianuarie”, a declarat Marius Budăi. El a subliniat că autorităţile luptă pentru creşterea puterii de cumpărare, fiind o diferenţă „foarte, foarte mare” între a apăra o putere de cumpărare şi a o majora. „În momentul când vom prezenta bugetul, vom prezenta şi procentul de creştere a pensiilor. Cert este că vor creşte cu cel puţin 10% şi că vor creşte de la 1 ianuarie”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a explicat că dacă se va respecta regula legală a creșterii pensiilor doar cu rata inflației, ”o să vedem că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021”.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here