Novak Djokovic a rupt tăcerea: a recunoscut că a mers la un eveniment infectat cu COVID-19

0
394

Situația lui Novak Djokovic este în continuare incertă, deși instanța a revocat decizia de anulare a vizei sârbului. Rămas în Australia pentru antrenamentele premergătoare primului Grand Slam al anului, de la Melbourne, sârbul a fost acuzat că a participat la două evenimente, pe 17 și 18 decembrie, la una, respectiv după zile după ce ar fi fost depistat cu COVID-19, test pozitiv care i-a permis să obțină adeverința datorită căreia a intrat în Australia.

Novak Djokovic a rupt tăcerea și a recunoscut tot

După mai multe zile de tăcere, Novak Djokovic a prezentat pe larg ce s-a întâmplat în zilele care au urmat după testarea sa pozitivă. Printr-un comunicat publicat pe rețelele sociale, sârbul a transmis că, de fapt, a fost testat pozitiv în seara zilei de 17 decembrie, astfel că nu știa că este infectat în momentul în care, în timpul zilei, a mers la un eveniment în cadrul căruia i-a premiat pe tinerii jucători de tenis din Serbia.

Totuși, Novak Djokovic a recunoscut că a mers infectat, pe 18 decembrie, la un interviu acordat publicației franceze L’Equipe. Sârbul a explicat că n-a anulat interviul pentru că n-a vrut să-i ”dezamăgească” pe jurnaliști.

”Vreau să vorbesc despre dezinformarea continuă apărută în ultimele zile legată de activitățile și evenimentele la care am participat după ce am fost testat pozitiv cu COVID-19. Există informații false care trebuie corectate, în special pentru a atenua îngrijorările comunității cauzate de prezența mea în Australia și pentru a adresa probleme care îmi afectează familia.

Vreau să vă asigur că am încercat să păstrez siguranța tuturor și să mă conformez obligațiilor. Am fost la un meci de baschet, în Belgrad, pe 14 decembrie, după care am aflat că mai mulți oameni care au participat au fost testați pozitiv. Chiar dacă nu am avut simptome de COVID-19, am făcut un test rapid pe 16 decembrie, iar rezultatul a fost negativ.

Pentru a fi sigur, am făcut și un test oficial și aprobat PCR în aceeași zi. În următoarea zi, am fost la un eveniment de tenis în Belgrad pentru a-i premia pe copii și am făcut un test rapid înainte, care a fost, la fel, negativ. Eram asimptomatic, mă simțeam bine, și încă nu primisem rezultatul pozitiv al testului PCR, pe care l-am primit seara. A doua zi, pe 18 decembrie, eram la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a acordat un interviu publicației L’Equipe și a face o ședință foto, pe care le promisesem de mult timp.

Am anulat toate celelalte evenimente, în afară de interviul pentru L’Equipe. M-am simțit obligat să merg la interviu, pentru că nu am vrut să-i dezamăgesc pe jurnaliști. Am respectat distanța socială și am purtat mască tot timpul, în afară de momentele în care am făcut poze. După interviu, m-am izolat. Acum, când mă gândesc, înțeleg că a fost o greșeală de judecată și sunt de acord că trebuia să reprogramez interviul”, a scris Novak Djokovic, pe Instagram.

Greșeală în completarea formularului de intrare în Australia

Novak Djokovic a vorbit și despre cealaltă acuzație care i-a fost adusă, anume că a mințit în formularul complet la intrarea în Australia, unde a bifat că nu a călătorit în altă țară în ultimele două săptămâni, deși fusese în Spania.Sârbul susține că totul a fost o greșeală făcută de echipa sa.

”În ceea ce privește declarația mea de călătorit, ea a fost completată de echipa mea, așa cum le-a spus și celor de la Imigrări când am ajuns, agentul meu chiar și-a prezentat scuzele pentru greșeala asta, anume că a bifat căsuța greșita la întrebarea despre călătoriile precedente. Este o eroare umană și, cu siguranță, nu intenționată. Trăim în vremuri grele, într-o pandemie, și, în unele momente, astfel de erori pot apărea. Astăzi, echipa mea i-a oferit Guvernului Australiei informații suplimentare pentru a clarifica această speță.

Am simțit că este important să clarific aceste aspecte și nu voi mai face niciun alt comentariu în legătură din respect pentru Guvernul Australiei. A fost mereu o onoare să joc la Australian Open, turneu care este foarte iubit de jucători, fani și de comunități peste tot în lume și vrea să am șansa să joc împotriva celor mai buni jucători ai lumii și în fața unuia dintre cele mai bune publicuri din lume”, a anunțat Novak Djokovic.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here