Ordonanța de urgență pentru ieftinirea mâncării a fost adoptată. Când va intra în vigoare

0
138

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, ordonanţa de urgenţă pentru plafonarea temporară a prețurilor la alimentele de bază. Față de varianta proiectului pus în dezbatere publică, ordonanța adoptată îi obligă pe toți actorii de pe lanțul comercial să dea o declarație pe propria răspundere privind nivelul adaosului comercial practicat. Ordonanța va intra în vigoare în 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la alimente a fost adoptată în ședința de guvern, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. „Prin adoptarea acestui act normativ, guvernul rezolvă una dintre principalele probleme cu care se confruntă românii, și anume creșterea prețurilor la alimentele de bază. Luăm această măsură pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, care au fost cei mai afectați de inflație”, a declarat Florin Barbu.  „Pentru o perioadă de trei luni, cotele de adaos comercial pentru produsele prevăzute în anexă vor fi limitate”, a mai arătat ministrul Agriculturii.

Ca noutate față de forma inițială a proiectului de ordonanță care a fost în dezbatere publică, actul normativ adoptat introduce și obligația tuturor actorilor de pe lanțul comercial de a da o declarație pe propria răspundere privind nivelul adaosului comercial practicat.  „Completările se referă la introducerea unei declarații pe propria răspundere pentru actorii de pe lanțul comercial din care să reiasă cota de adaos comercial aplicată”, a anunțat Florin Barbu. Ordonanța va intra în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial, pentru a da timp celor implicați să-și actualizeze contractele aflate în derulare, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here