Primăria Târgu Jiu se chinuie să scape de Marin Condescu

0
322

Primăria Târgu Jiu se chinuie să scape de sindicalistul Marin Condescu și de Clubul controlat de acesta. Este vorba de Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Consiliul Local este asociat la Clubul amintit, care este în insolvență. În momentul de față, autoritățile locale au reușit să suspende executarea silită pentru suma stabilită de instanța de judecată ca fiind de plată. Problema este că judecătorii au indicat drept plătitor al cotizației Consiliul Local, însă Primăria Târgu Jiu este titularul conturilor. Tot instanța urmează să se pronunțe cum vor fi achitate sumele restante.

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu are de primit peste 4 milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Asociații sunt: Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Chiar înainte de intrarea în insolvență a Clubului de fotbal din Târgu Jiu, asociații au decis să sisteze plata contribuțiilor. Acestea s-au tot adunat de-a lungul anilor și au ajuns în final la câteva milioane de euro. Marin Condescu, președintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, a decis să recupereze în instanță sumele restante.

Curtea de Apel din Craiova și instanța supremă i-au dat dreptate Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. La fel se întâmplase la Tribunalul Gorj. Magistrații din Craiova au majorat însă sumele. „Respinge apelurile pârâţilor. Admite apelul reclamantului. Schimbă sentinţa, în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii să plătească reclamantului despăgubiri, conform variantei I a raportului de expertiză contabil întocmit de expert Bârhoată Ana, astfel: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei; Artego SA – 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. – 516.983,76 lei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţa publică. Document: Hotărâre 698/2019 18.09.2019“, conform Curții de Apel din Craiova. Complexul Energetic Oltenia a achitat cotizațiile restante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here