Protest la Penitenciarul Târgu Jiu

0
63

A fost din nou protest la Penitenciarul din Târgu Jiu. Aproximativ 50 de angajați au ieșit în curtea unității, refuzând să facă ore suplimentare. Salariații spun că se lucrează cu deficit de personal. Ca să acopere serviciul de pază, după declanșarea protestului, început în urmă cu o săptămână, reprezentanții penitenciarului au redistribuit angajați din secretariat sau contabilitate.
Angajații se tem de repercusiunile ordonanței austerității, pe care guvernul a anunțat-o. Proteste au loc la penitenciare din toată țara, liderii de sindicat amenințând cu proteste de amploare.

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a stabilit și o listă de revendicări:
– aplicarea integrală a Legii-cadru nr 153/2017;
– excluderea Sistemului Penitenciar de la aplicarea prevederilor preconizatului proiect de lege privind unele masuri fiscal bugetare, în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplina economico-financiară, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;
– plata drepturilor stabilite pentru structurile din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, respectiv norma de hrană și norma de echipare, la valoarea actualizata, fără plafonări;
– deblocarea posturilor vacante în vederea ocuparii prin concurs, pentru a face posibilă desfășurarea în condiții minime de siguranță a activităților în sistemul penitenciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here