S.O.S ORGANE ABILITATE … SEMNALE PENTRU ”LEGALITĂȚILE” NECURATE ȘI ”BUN SIMȚ” LA ANGAJĂRI

0
1497

S.O.S ORGANE ABILITATE

SEMNALE PENTRU ”LEGALITĂȚILE”

NECURATE ȘI ”BUN SIMȚ” LA ANGAJĂRI

 

Continuăm și în acest număr al ziarului nostru, să tragem un semnal de alarmă (către organele abilitate) în cea ce privește legalitatea sau ilegalitatea morală sau imorală a unor acte sau acțiuni ce se petrec în cadrul Primăriei Rovinari, dar și despre ”Bunul Simț” al angajerilor din această instituție a statului ajunsă la rangul ”Raiul” neamurilor, al pilelor, relațiilor și cunoștiințelor bazându-se pe sintagma ”Sigur ne vor fi folositoare cândva, undeva…!”.

 

”CARTOFUL FIEBINTE” PREZENT LA ROVINARI

În numărul trecut, ziarul nostru trăgea un semnal de alarmă îndreptat către Prefectul de Gorj despre un individ, Liviu Diaconescu, șef serviciu, verificarea legalități actelor… din prefectura Gorj, dar cum bine s-a spus atunci, șeful ”ilegalităților”, individ care se vrea cocoțat în funcția de Secretar General al Instituției Prefectului.
La Rovinari, acest individ (Liviu Diaconescu) ”marele vizor al legalităților” a trecut cu vederea s-au s-a făcut că nu vede faptul că în perioada Martie-Octombrie 2020, primarul orașului Rovinari a trecut de la un partid la altul – respectiv de la ALDE la PNL – devenind incompatibil și trebuind să îi înceteze mandatul de primar. Liviu Diaconescu, calcă în picioare cu bună știință prevederile articolului 160 al. 7 și 9 din O.U.G. nr. 57 per 2019 privind Codul Administrativ, uitând totodată și de prevederile articolului 8 al.1, 2 și 3 din Legea 14 per 2003, republicată cu modificările și completările ulterioare ale dispozițiilor articolului 160, al. 1, litera H din O.U.G nr. 57 per 2019. Liviu Diaconescu se prevalează de faptul că nu a fost sesizat de către nimeni cu privire la migrarea lui Robert Dorin Filip de la un partid la altul.
Măi… să fie…! Dar, oare, Secretarul General al U.A.T. Rovinari nu știa? Ei au stat, lună de lună, la aceeași masă și nu știau oare? FALS! Nu, domnule Liviu Diaconescu, ai vrut să te faci că nu vezi pentru ați plătii polița – pentru angajarea fiicei dumneavoatră, Diaconescu Amalia Maria, în cadrul primăriei Rovinari, în funcție de consilier juridic, în luna Octombrie 2019. Cât despre rezultatele obținute la examenul de promovare, mai bine…! Deci iată cum, angajările la primăria Rovinari se fac pe principiul ”Nu se știe niciodată…”. Cert este că dacă s-ar fi respectat legalitatea, Robert Dorin Filip, nu se știe dacă mai câștiga alegerile. Acum, acest individ Liviu Diaconescu, se dorește într-o funcție și mai înaltă, susținut de senatorul Iordache, nașul lui Filip. Noi credem că prefectul de Gorj trebuie să-și facă urgent ”curățenie în ogradă” și să ”scape de cartofi”

SOS POLIȚIE PARCHET

DE LA LEGALITATE LA DANTURĂ DOCTORALĂ

 

O altă angajare dubioasă în cadrul Primăriei Rovinari, respectiv în cadrul compartimentului de Asistență Medicală este cea a doctorului Diaconescu Laurențiu Nicolae și cum… atenție: Prin adresa 36159 din 01/11/2019, Primăria Rovinari confirmă că ”Diaconescu Laurențiu Nicolae este angajat în cadrul Primăriei Orașului Rovinari, compartiment Asistență Medicală Școlară prin transfer.” Programul de lucru al doctorului Diaconescu Laurențiu Nicolae este de Luni până Vineri între orele 15:30-19:00.

Și ,iarăși, atenție! Prin adresa nr.990080 din 13/08/2020 a M.A.I. – Direcția Medicală, se arată: ”Nu este înregistrată nici o cerere de transfer formulate de domnul Diaconescu Laurențiu Nicolae.” – Și atunci? Să credem că s-a trasferat în fals? Ce ziceți domnule Barbonie Ion Cosmin, de la Primăria Rovinari, chiar nu știați nimic? Din declarația de avere, aferentă anului 2019, depusă de domnul Diaconescu Laurențiu Nicolae, rezultă foarte clar că acesta încasa venituri din salariu de medic de la Centrul Medical Județean Gorj de la Liceul Industrial Rovinari, dar și de la Liceul Technologic Mătăsari. Oare cum reușea acest medic să fie în două locuri contcomitent (Liceul Mătăsari și Liceul Rovinari). Oricum, organele de anchetă ar trebui să își facă datoria pentru că vorbim de încasarea unor sume colosale. Oare ce condică de prezență o fi semnat? Cine răspunde de prezența acestui medic și cine i-a făcut pontajul? Rămânea instituția de învățământ deschisă până la orele 19:00? Ce ziceți domnule Barbonie Cosmin? Și exemplificarea angajărilor dubioase poate continua, acolo unde omul a fost adus pe post iar mintea acestuia i-a crescut în funcție cu ce se ocupă.

(Vom reveni)

Argintaru Ovidiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here