SUA pregătesc un nou pachet de ajutor pentru Ucraina : 800 de milioane de dolari și armament greu

0
185

Statele Unite urmează să aprobe un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, la mai puţin de o săptămână după un precedent anunţ vizând măsuri identice, au informat marţi mai multe media americane, scrie AFP.

Detaliile acestui nou pachet sunt încă în curs de elaborare, potrivit CNN, care citează trei responsabili cu rang înalt ai administraţiei Biden, informează Agerpres. Potrivit NBC News, se aşteaptă că această nouă tranşă să include mai multă artilerie şi zeci de mii de obuze pentru Kiev în războiul său în faţa Rusiei, deoarece Ucraina se confruntă cu o serie de lovituri ruseşti în estul ţării.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat marţi după-amiază că „preşedintele Biden şi liderii care au participat la apelul din această dimineaţă au discutat despre furnizarea de muniţie şi asistenţă de securitate suplimentare pentru Ucraina”.

La 13 aprilie, Joe Biden îi anunţase preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, un alt ajutor militar american de 800 de milioane de dolari, în special echipamente grele precum vehicule blindate, artilerie şi elicoptere. Iar luni, Pentagonul a raportat că primele transporturi din această tranşă de ajutor militar au ajuns deja la frontierele Ucrainei pentru a fi predate armatei ucrainene.

Statele Unite au oferit Ucrainei cea mai mare parte a ajutorului militar internaţional primit de Kiev din toamnă. Valoarea totală a asistenţei militare, înainte de anunţul aşteptat al acestei noi tranşe, a ajuns la circa 3,2 miliarde de dolari.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here