Surse: Dacă Florin Cîțu refuză să-și dea demisia de la șefia PNL, liberalii îi vor lua și funcția de președinte al Senatului

0
86

Liderii PNL urmează să aibă o discuție cu Florin Cîțu în această după amiază, în care să-i ceară acestuia, întors din vizita în SUA chiar în cursul zilei de azi, să demisioneze din funcția de președinte al partidului. După această discuție, liberalii vor participa la o ședință a BEX care va convoca pentru duminică Consiliul Național care să înceapă procedura de organizare a Congresului extraordinar, care să aleagă un nou președinte al PNL, în persoana premierului Nicolae Ciucă.

Ar urma să existe o serie de schimbări și la nivelul primvicepreședinților și vicepreședinților, actualii fiind aleși în funcție la Congresul din septembrie 2021 pe lista cu care Florin Cîțu a obținut funcția de președinte, în urma competiției cu Ludovic Orban. Și Dan Vîlceanu, actualul secretar general al PNL și cel mai bun prieten al lui Florin Cîțu, își va pierde funcția. Pentru poziția de secretar general este luat în calcul Lucian Bode, ministrul de Interne.

Surse din conducerea partidului au declarat pentru Digi24.ro că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului. Însă, susțin sursele citate, este puțin probabil ca Florin Cîțu să accepte să plece de bunăvoie de la șefia partidului, ceea ce va declanșa un posibil război public între el și partid.

De altfel, unii dintre liderii de filiale au început să își declare public susținerea pentru plecarea lui Cîțu din fruntea partidului, și înlocuirea acestuia cu premierul Nicolae Ciucă.

Parlamentarii gorjeni Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină sunt apropiați ai liderului PNL, motiv pentru care sunt blamați de tabăra liberală care dorește înlocuirea liderului PNL, Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here