Vine frigul în România, temperaturile coboară până la 3 grade

0
163

Temperaturile minime coboară până la 3 – 4 grade în toată țara, până în 24 septembrie. După această dată temperaturile cresc cu aproximativ 5 grade. La munte se anunță ninsori. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 19 septembrie – 2 octombrie.

OLTENIA

Până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menține sub cea specifică perioadei și se va situa între 16 și 21 grade a maximelor și între 6 și 8 grade a minimelor. În următoarele patru zile, maximele termice vor crește cu aproximativ 5 grade. Creșterea minimelor se va produce între 26 și 28 septembrie și va fi de 6 grade.

În următorul interval regimul termic va fi relativ staționar.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și după data de 27 septembrie.

LA MUNTE

Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la această dată până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va avea variații între 4 și 8 grade, iar a minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț. În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 4…5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice importante.

Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here