A doua zi de război în Ucraina. Rușii au intrat în Kiev, oamenii s-au adăpostit la metrou

0
515
Ukraine - February 24, 2022.Putin attacks Ukraine. Explosion in Kiev,Image: 664569863, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Federația Rusă atacă Ucraina pe mai multe fronturi, după prima zi a invaziei bilanțul fiind unul tragic cu morți și răniți. Se duc lupte grele între ruși și forțele ucrainene, după ce Putin și-a trimis armata să atace din trei direcții. Au fost atacate cu rachete mai multe orașe importante printre care Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa. Vineri dimineață s-au auzit explozii puternice în Kiev, iar forțele ucrainene au doborât un avion rusesc. Ucrainenii din capitală și din al doilea cel mai mare oraș, Harkov, s-au adăpostit la metrou.

Președintele țării, Volodimir Zelensky a anunțat mobilizare generală. „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Zelensky, într-o declarație la televiziunea publică. Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei. În Rusia, mii de oameni au fost arestați după ce au iești pe străzile marilor orașe pentru a protesta împotriva invaziei în Ucraina.

Rușii au intrat în Kiev

Forțele ruse au intrat în districtul Obolon din Kiev, unde armata ucraineană se luptă în prezent cu ele, relatează presă ucraineană. Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa. Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Armata ucraineană spune că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde au avansat un număr mare de vehicule blindate rusești.

O postare pe pagina oficială de Facebook a forțelor armate ucrainene spunea că forțele „au continuat să reziste” forțelor ruse la nord-vest de capitală.

Postarea a adăugat că trupele au distrus un pod de la granița râului Teteriv pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ruse. De asemenea, se menționează că trupele mențin încă controlul aerodromului de la marginea orașului – care ar putea deveni un loc pentru debarcarea armatei ruse la Kiev, dacă trupele ruse l-ar ocupa.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here