Cod galben de ploi torențiale în aproape toată țara

0
149

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt și posibilă grindină în aproape toată țara. Avertizarea meteorologilor este valabilă pe parcursul zilei de luni, 15 august, până la ora 22:00. În intervalul 15.08.2022, ora 11:00 – 15.08.2022, ora 22:00 vor fi ploi înseamnate cantitativ.

La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Foto: ANM Județele viozate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Potrivit ANM, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și o prognoza specială pentru Capitală, pentru intervalul luni ora 11.00 – ora 22.00. Vor fi perioade în care vor mai fi posibile averse care să cumuleze 5…10 l/mp și izolat 15 l/mp. Temperatura maximă în București va fi de 27…28 de grade.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here