Elena Udrea, condamnată la 6 ani închisoare, a ieșit din țară pe la Vama Giurgiu. Poliția a dat-o în urmărire generală

0
198

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de instanța supremă. Poliția de Frontieră confirmă că Elena Udrea a ieșit din țară, dar precizează că a făcut-o legal, întrucât nu era vizată de nicio măsură care să interzică acest lucru în momentul în care a trecut pe la Vama Giurgiu. Elena Udrea a fost dată în urmărire generală, potrivit site-ului Poliției Române.

Potrivit informațiilor Digi24, fostul ministru ar fi ieșit din țară cu o mașină, pe la Vama Giurgiu, iar acum polițiștii se pregătesc să o dea și în urmărire internațională.

Nu este pentru prima dată când Elena Udrea pleacă din țară. Ea a făcut-o și în 2018, când a ieșit din România tot pe la Vama Giurgiu, îndreptându-se spre Grecia inițial, apoi spre Costa Rica.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare. Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în acest dosar la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată. În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. În iulie 2019, Elena Udrea s-a întors în România.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here