Liderul Blocului Național Sindical: „Sărăcia bate la uşa fiecăruia. Guvernul să vină cu măsuri”

0
184

Guvernul trebuie să vină cu măsuri pentru salariaţii din România, deoarece preţurile cresc de la o zi la alta şi salariile rămân pe loc, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin. „Sărăcia bate la uşa fiecăruia dintre noi”, a spus el la protestul organizat miercuri.

„Sunt reprezentanţi din varii domenii de activitate, lucrători din sectorul economic privat, firme cu capital de stat, lucrători din sectorul public. Avem o reprezentare vastă care acoperă întreaga structură a economiei româneşti. Azi suntem în stradă pentru a transmite un mesaj Guvernului României şi Coaliţiei de guvernare, mesajul nostru este unul prin care vrem să nu mai avem parte de ceea am scris pe unul dintre bannerele care ne va însoţi pe parcursul marşului. Nu vrem să ne mai simţim abandonaţi în propria ţară.

Trăim momente pe care cu siguranţă niciunul dintre noi nu şi-ar fi dorit să le trăiască. Se întâmplă la nord, nord-est de România lucruri despre care auzeam în poveştile străbunicilor şi bunicilor noştri. Demenţa unor lideri politici a făcut ca astăzi Europa să fie nevoită să ia măsuri radicale, care se repercutează asupra vieţii de zi cu zi a fiecărui cetăţean european(…) Războiul din Ucraina nu produce doar victime umane, ci produce şi victime economice. Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem azi aici, în stradă”, a spus Costin, citat de Agerpres.

Liderul sindical a subliniat că apelul către Guvern şi Coaliţia de guvernare vizează mai multe puncte, unul dintre acestea fiind necesitatea unui plan de măsuri concrete şi de investiţii pentru asigurarea securităţii energetice a României. În al treilea rând, a afirmat Dumitru Costin, este nevoie de măsuri care să ajute diverse sectoare industriale, ca de exemplu industria de apărare, industria aeronautică, industria navală, „sectoare întregi care sunt afectate şi vor avem nevoie de sprijin”.

„Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim la fiecare salariat al acestei ţări, pentru că preţurile cresc de la o zi la alta. Ieri (marţi n.r) Banca Naţională a României ne-a anunţat că se scumpesc din nou banii. De asemenea, alimentele costă din ce în ce mai mult, energia, gazul, carburanţii costă din ce în ce mai mult. Salariile au rămas pe loc în marea majoritate a firmelor şi instituţiilor publice din România. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Trebuie să avem soluţii şi pentru salariaţii din România, că vorbim de reducerea fiscalităţii pe muncă sau că vorbim de posibilitatea creşterii de salarii, trebuie să facem rapid aceşti paşi, pentru că sărăcia bate la uşa fiecăruia dintre noi. Pentru azi ne-am propus să atragem atenţia Guvernului la problemele cu care ne confruntăm”, a punctat liderul de sindicat.

Reprezentanţi din toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, protestează miercuri, cerând adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social. Protestul a început la ora 11:00 în faţa Guvernului, unde participanţii au scandat diferite lozinci, au suflat în vuvuzele şi au dat cu fumigene.

În jurul orei 12:00, aceştia au plecat în marş, pe Calea Victoriei, înspre Palatul Parlamentului.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here