Guvernul a adoptat noile modificări la Codul Fiscal

0
36

Guvernul a adoptat modificările propuse la Codul Fiscal. Proiectul prevede, printre altele, creşterea impozitului pe dividende de la 5% la 8% și scăderea pragului veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere. De asemenea microîntreprinderile vor fi obligate să aibă cel puțin un angajat. Crește la 9% TVA-ul pentru băuturile băuturile nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate şi se majorează accizele pentru ţigarete. Guvernul estimează că noile modificări fiscale vor aduce în plus la bugetul de stat 2,2 miliarde lei în anul 2022 şi 13,4 miliarde lei (aproximativ 1% din PIB) în anul 2023.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că modificările la Codul fiscal pe care Guvernul le va aproba vineri au avut în vedere asigurarea unui climat de predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri şi, pe de altă parte, eliminarea unor excepţii.

Şeful Executivului a precizat că în vederea elaborării formei finale au proiectului au avut loc discuţii cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here