Închisoare pentru fiul judecătoarei Dafinescu

0
32

Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din Novaci,  și-a primit pedeapsa după ce a omorât o femeie.  Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința finală în acest dosar și l-a trimis în spatele gratiilor pe vinovat pentru doar patru ani și jumătate.

Dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infracțiunii de: – ucidere din culpă (…) la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare(…)Dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infracțiunii de – părăsirea locului accidentului (…) la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare. (…)Dispune contopirea celor două pedepse mai sus aplicate inculpatului şi stabileşte pedeapsa rezultantă finală de executat pentru inculpatul Dafinescu Mihai, la 4 ani, 6 luni și 20 zile închisoare,”, se arată în decizia Judecătoriei Craiova.

În privința daunelor, firma la care avea polița RCA inculpatul va trebui să suporte costuri uriașe: „Obligă partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A la plata următoarelor sume:

1. către Motorcea Denis Cristian, fiul victimei Motorcea Florentina: – 1.250.000 ron prejudiciul moral pentru traumele psihice suferite ca urmare a decesului mamei sale, Motorcea Florentina, sumă actualizată cu dobânda legală începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și până la data efectuării plății. – plata sumei de 8165 ron, cu titlul de prestaţie periodică, calculată în sumă globală de la data săvârșirii infracțiunii și până la pronunțarea hotărârii. – plata unei sume de 1 din salariul minim pe economie, lunar, până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 ani sau până la până la intervenirea unei cauze legale de stingere a obligaţiei.

2. către Dumitru Constantin, fratele victimei Motorcea Florentina – 500.000 ron prejudiciul moral pentru traumele psihice suferite ca urmare a decesului surorii sale, Motorcea Florentina, sumă actualizată cu dobânda legală începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și până la data efectuării plății. – 26.784 ron, reprezentând daune materiale

3. către Dumitru Ion, fratele victimei Motorcea Florentina – 350.000 ron prejudiciul moral pentru traumele psihice suferite ca urmare a decesului surorii sale, Motorcea Florentina, sumă actualizată cu dobânda legală începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și până la data efectuării plății.

4. către Gherghişan Nicoleta, sora victimei Motorcea Florentina – 350.000 ron prejudiciul moral pentru traumele psihice suferite ca urmare a decesului surorii sale, Motorcea Florentina, sumă actualizată cu dobânda legală începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și până la data efectuării plății. În temeiul art. 25 alin. 3 raportat la art. 23 alin. 3 din Codul de Procedură Penală, obligă inculpatul Dafinescu Mihai la plata sumei de 9778 lei ce reprezintă suma restituită la Casa de Ajutor Reciproc Novaci şi la Casa de Ajutor Reciproc Bumbeşti Jiu, către Dumitru Constantin.(…)

Obligă partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A la plata sumelor de: -10.000 lei, reprezentând onorariu avocat către Dumitru Constantin – 15.000 lei, reprezentând onorariu avocat către Motorcea Denis Cristian -10.000 lei, reprezentând onorariu avocat către Dumitru Ion -10.000 lei, reprezentând onorariu avocat către Gherghişan Nicoleta”, au decis judecătorii.

În urmă cu doi ani, fiul judecătoarei Dafinescu se urca băut la volan pentru ca ulterior să curme viața unei mame din Novaci, care se întorce de la muncă. Mihai Dafinescu a parasit apoi locul accidentului și a ajuns la poliție abia a doua zi, după ce probabil a considerat că nu mai are probleme cu alcoolemia. Chiar și atunci prezenta o alcoolemie de 0,05 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here