LA ROVINARI…! ”CRIMĂ” ECOLOGICĂ ȘI FURT DE ”CURENT ELECTRIC”

0
778
 • Organele abilitate în a controla și constata nereguli ”dorm în păpușoi” sau sunt asemănate cu ”hoții și vardiștii”.
 • Crimă ”ecologică” iar ”gunoierii” stau, privesc și bat din palme.
 • A.C.S. – un faliment dorit de autoritățile de la Rovinari.
 • Furt de curent electric din rețeaua de iluminat public cu ”ajutorul” celor puși să vegheze la bunul mers al activității.
 • Începem acest material prin a atrage atenția în modul cel mai serios organelor abilitate în a-și face datoria în ceea ce privește constatarea unor nereguli grave pe raza unității Administrativ Teritorială a orașului Rovinari (UAT).
  Deși am atras atenția că pe terenurile ce aparțin UAT Rovinari, se întreprind lucrări de către o anumită societate comercială fără a deține vreo autorizare în acest sens, cei puși să vegheze la respectarea legalității stau, privesc și ”aplaudă”. Ce ziceți domnilor în legătură cu terenul de la ”Gârla” care aparține UAT Rovinari? Ce interese aveți? Poate că ar trebui să ne adresăm direct organelor centrale pentru a rezolva această problemă! Deși am atras atenția în legătură cu derularea unor ”matrapazlâcuri” pe fonduri europene, organele locale și județene, stau, privesc și nu întreprind nimic. Vă atragem atenția că ne vom adresa organelor de cercetare penală de la Bruxelles, respectiv Parchetului European și chiar ambasadelor străine de la București.
  Oare de ce  acolo unde se construiește fără nici o autorizație, domnii de la Inspecția în Construcții nu întreprind nimic? De ce domnule Purcel, permiteți lucrări fără autorizații? Vă este frică? Daca da… vă rugăm să vă dați demisia și să lăsați pe alții mai capabili și ”neatârnați” politic.

  ”Crimă Ecologică”

Deși au fost sesizate organele ”necompetente” din fruntea Gărzii de Mediu Gorj în legătură cu grave nereguli în orașul Rovinari, aceștia au ”stat” liniștiți, au trimis sesizarea în legătură cu neregulile culmea ”nesimțirii” la cei care au încălcat legea, spunând cu nonșalanță că nu pot să facă nimic.
Cum este posibil domnilor de la Garda de Mediu Gorj să stați pe margine să ”aplaudați” în timp ce la Rovinari se produce o adevărată ”crimă ecologică”?
La Stația de Sortare a orașului Rovinari gunoaiele sunt depozitate maldăre pe toata suprafața stației, iar tot levigatul se scurge în pânza freatică. Atragem atenția că în apropierea stației de sortare se află forajele de apă ale orașului și Cariera Poiana – halda CEO, unde mașinile descarcă gunoaie cu nemiluita.
Deși Garda de Mediu Gorj a fost sesizată de mai mulți locuitori ai orașului cu toate aspectele, conducerea acestei instituții a răspuns sec ”Nu ne deplasăm pentru  ”o țâră de gunoaie”
Rușine domnilor! Aveți interese?
Deși… cei care deversează aceste gunoaie din mașini (șoferii) au fost întrebați de la cine și cum au primit aprobarea să le deverseze, au spus….”de la Conducerea primăriei orașului Rovinari”. Rușine domnilor… rușine domnule administrator public al orașului Rovinari, Crăc Gabriel.

Mai atragem atenția și asupra faptului că toate dejecțiile de la subsolurile blocurilor au fost deversate din vidanjă pe câmpul de la Poiana, unde… stupoare… paznicii… au registru intrările și ieșirile mașinilor cu vidanjă!

A.C.S  Un faliment dorit de autoritățile de la Rovinari
Despre falimentarea ”A.C.S” Rovinari s-a mai scris și în urmă cu ceva ani, numai că… între timp… când datoria ”istorică” părea că se micșorează și conform celor spuse de persoane ”abilitate”, unitatea putea să se redreseze, acestei unități i s-a grăbit sfârșitul. Oare de ce domnilor Consilieri din Consiliul Local Rovinari, ați lăsat această unitate să se ”ducă… la vale…!”
Nu cumva și dumneavoastră sunteți vinovați?
Ba mai mult decât atât… de-a lungul timpului, dumneavoastră și soțiile (soții) dumneavoastră ați fost angajați pe aici. Cu alte cuvinte, ați muls-o… și-acum… ați lăsat-o de izbeliște. Ce ziceți, domnule consilier Preda Daniel? (dar și alții) Încă o dată atragem atenția organelor de cercetare penală (locale, județene) să-și facă datoria și să-i tragă la răspundere pe cei care au avut în grijă de această unitate. De ce oare, anumite bunuri, au fost ”înstrăinate” cu bună știință prin delegarea ”răspunderii”. Cum ridicați mâna, domnilor consilieri locali, fără să știți pentru ce ridicați mâna. Cum aprobați să ”vindeți” patrimoniul orașului?!
Deși v-au ales cetățenii să-i conduceți spre lucruri ”mărețe”, iar dumneavoastră îi împovărați cu ”biruri duble”? Au fost birurile de la apă apoi vor veni cele de la gunoi. Rușine!

Furt de ”curent electric”
Că se ciordește… una… alta… am mai auzit… că se folosesc anumite utilaje sau anumite bunuri în scopuri personale… se știe… s-a mai auzit. Dar.. că se ”ciordește” energie electrică… probabil.. că încă nu s-a auzit.(decât, doar la ”privat”)
În urmă cu câteva zile, o firmă… din București… ”de casă” pentru a putea executa anumite lucrări la o parcare și având nevoie de energie electrică au găsit modalități ”sigure” de alimentare cu energie electrică… din… rețeaua publică a orașului Rovinari. Ei spun că au fost lăsați să ”ciordească” de către autoritățile locale (amintind… că știe, inclusiv, administratorul public al orașului Rovinari, un anume Crăc Gabriel… cumnat al primarului Robert Filip. Și mai spun… muncitorii de la lucrare”. Că au fost bransați de persoane autorizate din Cadrul Primăriei Rovinari. Adică… spunem noi… ”lupul, paznic la oi”. Ce zici, domnule Crăc? Ce zici, domnule Vasile?
Este corect. Ce ziceți domnilor polițiști?
Nu putea oare această firmă ”săracă” să-și achiziționeze un generator?
Nici acum când au fost prinși cu ”oul în buzunar”? Ca să nu mai vorbim de faptul că… asemenea gen de lucrare, a firmei de la ”Bucale” este nemarcată și neidentificată prin panouri…
Oare cum s-a făcut intervenția pe o lucrare încă în garanție? Întrebăm și noi? De ce s-a dorit scoaterea din garanție a lucrării? Pentru S.C ”SOCRUTAT” sau pentru?… dar… să lăsăm organele sa-și facă datoria.

Ovidiu Argintaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here