Pacienți COVID ținuți pe holurile spitalului, pentru că nu mai sunt locuri la ATI. Mahler: Stăm mai rău decât în valurile anterioare

0
303

Pacienții COVID-19 de la Marius Nasta din București sunt ținuți pe holuri, deoarece nu mai sunt locuri la ATI. Foto: Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

2.443 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Capitală din cele 8.682 câte au fost raportate în toată țara. Tot în București, mai sunt libere două două paturi ATI COVID. În lipsa acestora, pacienții sunt așezați pe holuri. Așa se întâmplă și la Institutul Marius Nasta. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftziologie „Marius Nasta” din București: „Pentru «Marius Nasta», lucrurile stau mai rău decât în valurile anterioare. Avem 15 pacienți internați peste numărul de paturi. Azi-noapte am așezat din nou paturi pe hol. În cursul zilei încercăm să punem paturile respective în saloane, rămânând cu același număr mare de pacienți, pentru a face oarecum loc în holuri pentru pacienții care urmează să vină azi, pentru că cei care sunt internați în acest moment sunt atât de gravi, încât nu pot fi externați.

Este o situație ca cea de la Iași, pe care o vedem la toate spitalele care au pacienți COVID, ambulanțe care așteaptă pentru a fi evaluați pacienții, pentru a fi internați, pentru că numărul de locuri este limitat”.

„104 pacienți în secția COVID la o secție de 81 de paturi și 15 pacienți în ATI COVID… iar pacienții continuă să vină cu forme severe de insuficiență respiratorie.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt”, arată un mesaj distribuit pe Facebook de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Medicii din vestul țării spun că nici ei nu mai au resurse pentru a primi toți pacienții care au nevoie de asistență medicală, iar managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara critică manfiestanții care a luat parte la protestele de ieri din București.

Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here