Soția miliardarului Dan Petrescu și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

0
126

Un avion privat model Pilatus PC 12, înmatriculat cu seria YR-PDV în România, s-a prăbușit în San Donato Milanese (Milano). Toate cele opt persoane aflate la bord au murit. Soția și fiul miliardarului Dan Petrescu sunt printre cei opt oameni decedați la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în zona suburbană a Milanului, din nordul Italiei, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

MAE a transmis că printre persoanele decedate în accidentul de avion din San Donato Milanese (Milano) se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie. Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că este vorba de soția miliardarului Dan Petrescu și fiul acestuia.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Cine este miliardarul Dan Petrescu: avere din imobiliare, partener al lui Ion Țiriac

Potrivit presei, Dan Petrescu este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro, făcută în mare parte din imobiliare. Dan Petrescu a fost partenerul de afaceri al lui Ion Ţiriac imediat după Revoluţie.

Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat de afaceri cu Ion Ţiriac. Are cetățenie germană și a fost implicat atât în sectorul auto cât şi în cel imobiliar.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here