Șeful Corpului de control din Ministerul Sănătății, urmărit penal

0
54

Fostul director al Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii, Constantin Dina, cel care l-a lăsat pe medicul Vasile Stănculete fără funcția de director al Policlinicii Spitalului Județean de Urgențe Târgu Jiu, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Constantin Dina, care era preşedinte al comisiei de concurs, pentru comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada februarie – 6 martie, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, Constantin Dina ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidaţi o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Acţionând în această manieră, Dina ar fi facilitat obţinerea de către candidatul favorizat a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă. Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenţiei procurorilor anticorupţie, menţionează DNA.

În 2019, oficialul a venit la Gorj pentru a efectua o anchetă internă și, în urma unor discuții în contradictoriu, s-a arătat nemulțumit de tonalitatea vocii medicului gorjean. Ulterior, fostul director al Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii a cerut managerului de la vremea aceea, Gigel Capotă, înlocuirea lui Stănculete din funcție.

“Nu a fost niciun conflict fizic. Eu vorbesc mai tare și am contestat amenzile primite de Policlinică” declara, la vremea aceea, medicul Vasile Stănculete.

Potrivit unor surse, tot Constantin Dina se face vinovat și de scandalul ce viza afacerea “hartie igienică de un million de euro” în care a fost implicat Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.  Unitatea spitalicească a alocat suma respectivă, pentru achiziționarea de hârtie igienică şi role de hârtie, prin programul SEAP, în toamna aceluiași an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here