Show aviatic pe fostul aerodrom din Stănești. Vor cânta The Motans și EMAA

0
539

Gorj Aero Show 2021, cel mai mare eveniment aviatic din ultimii ani, va avea loc la Stănești, în județul Gorj, în data de 28 august, pe fostul aerodrom. Vor fi prezente aparate de zbor militare și civile, dar și simulatoare de zbor, baloane cu aer cald, drone, expoziții pe teme aviatice (avioane, machete, aeromodele, etc), lansarea celui mai mare drapel aeropurtat, dar și alte surprize.

Evenimentul de mare amploare este un omagiu adus legendarului pilot Vasile Craiu născut în județul Gorj și are atât scopul de a prezenta tinerilor provocatoarea carieră de pilot, cât și de a demonstra oportunitatea și beneficiile existenței unui aerodrom în județul Gorj. Totodată, evenimentul din data de 28 august este locul de întâlnire al antreprenorilor și specialiștilor din mediul aviatic. La eveniment vor evolua zeci de aparate de zbor, însă cele mai așteptate sunt MiG-21 Lancer,  elicopterele IAR-330 și acrobațiile și saltul cu parașuta în tandem.

Locația nu este aleasă întâmplător, documentele arătând că pe fostul aerodrom din Stănești a funcționat și o școală de piloți militari. Tot de aici a decolat, în Al Doilea Război Mondial, Regele Mihai I al României. ”Istoria aviatică în județul Gorj este veche, fiind documente care arată că în perioada interbelică a existat un avion care efectua curse Târgu Jiu-București. Călătoria cu avionul dura o oră şi jumătate. Asta m-a entuziasmat și m-a provocat totodată. Dacă acum zeci de ani de aici plecau avioane, de ce nu se poate face asta și acum? Mai mult, cel mai bun pilot din Primul Război Mondial este gorjean, Vasile Craiu. De la început, partenerii mei din acest eveniment, care sunt foarte mulți și le mulțumesc, și cu mine, am plecat la drum dorind să oferim un spectacol aerian de neuitat oamenilor, dar totodată să retrezim interesul și emoția pentru cariera în domeniul aviatic și de ce nu, funcționarea unui aerodrom certificat”, a declarat Iulian Popescu, președintele executiv al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație, principalul organizator al evenimentului.

Show-ul aviatic se adresează întregii regiuni Oltenia și nu numai, iar publicul este așteptat pe fostul aerodrom din Stănești începând cu ora 10:00, unde vor avea parte și de zboruri cu balonul cu aer cald, plimbări cu avionul, salt cu parașută în tandem, dar și o serie de expoziții tematice. În plus, vor fi amenajate spații cu mâncare și băutură, iar ziua se încheie cu un concert de zile mari susținut de trupa The Motans și EMAA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here