Târgul de Fete de pe Muntele Găina, organizat la sfârşitul acestei săptămâni

0
155

Târgul de Fete de pe Muntele Găina va avea loc pe 16 şi 17 iulie şi va cuprinde un program cultural-artistic divers cu concerte de folclor şi muzică uşoară, petreceri în aer liber, proiecţii de filme etnografice şi un târg al meşterilor populari, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorilor, Târgul de Fete de pe Muntele Găina este una dintre cele mai vechi sărbători tradiţionale cu o vechime de sute de ani, care este organizat anual în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

Manifestarea etno-culturală va debuta, sâmbătă, la amiază, cu Târgul meşterilor populari „Alba Tradiţional”, care reuneşte 50 de meşteri tradiţionali din Alba, Hunedoara, Cluj, Arad, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Satu Mare, Neamţ, Argeş, Gorj.

Seara se va încheia cu un concert extraordinar al Trupei Phoenix, 2022 fiind anul împlinirii a 60 de ani de existenţă a trupei. Din programul primei zile nu vor lipsi nici discoteca în aer liber cu „Flaviu fără S” şi focurile de artificii, programate la miezul nopţii.

Târgul de Fete va continua duminică, pe vârful Muntelui Găina, la Crucea Iancului, cu un ceremonial solemn şi o slujbă religioasă în memoria lui Avram Iancu. Programul va fi deschis de tulnicăresele din Avram Iancu şi de Fanfara Judeţului Alba, dirijor Coriolan Honcaş.

Sărbătoarea de pe Găina va continua cu târgul meşterilor populari, dar şi cu un spectacol extraordinar denumit „Muntele Găina uneşte tradiţiile româneşti”.

”Târgul de Fete de pe Muntele Găina este pe drept cuvânt un brand al României, manifestarea fiind cunoscută ca şi cea mai mare sărbătoare populară în aer liber. Târgul se desfăşoară pe vârful Muntelui Găina, la 1.467 de metri, fiind atestat pentru prima dată în 1816. Sărbătoarea se organizează, în fiecare an, din vremuri străvechi, în cea mai apropiată duminică de 20 iulie, ziua Sfântului Ilie”, precizează sursa citată.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here