Cei 6 miliardari români din topul Forbes. Cine sunt și ce avere au

0
34

În topul celor mai bogați oameni din lume sunt și 6 români, potrivit clasamentului făcut de Revista Forbes, pentru anul acesta. Averea totală a celor șase se ridică la 10 miliarde de dolari. Iată cine sunt, dar și ce avere are fiecare.

Cel mai bogat român este Daniel Dines, fondatorul și CEO-ul unei companii globale de software. Averea sa este estimată la 2,9 miliarde de dolari și așa a ajuns să ocupe locul 1.053 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Pe listă mai apare și fostul tenismen Ion Țiriac, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. El activează cu afaceri în imobiliare, automobile, dar și servicii financiare.

În topul miliardarilor este și Ion Stoica, cel care a fondat o companie de software pentru întreprinderi, împreună cu Matei Zaharia. Fiecare are o avere de 1, 6 miliarde de dolari.

Clasamentul continuă cu cei doi frați Pavăl, care dețin un mare magazin de materiale de construcție din țară. Însă locuri ocupate sunt diferite. Dragoș Pavăl este pe locul 1.929 în topul miliardarilor din lume, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari. Ceva mai jos în clasament urmează și Adrian Pavăl, care are o avere ce se ridică la un miliard de dolari.

Anul acesta, în lume sunt cu 87 de miliardari mai puțini decât în 2021. Ieșirea lor din topul miliardarilor a fost determinată de efectele războiului, dar și ale pandemiei. În continuare, cel mai bogat om din lume rămâne Elon Musk, care are o avere estimată la 219 de miliarde de dolari.

Miliardarii români din topul Forbes

Locul 1.053 – Daniel Dines

Avere: 2,9 miliarde de dolari

CEO-ul unei companii care deţine o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate

Locul 1.818 – Ion Țiriac

Avere: 1,6 miliarde de dolari

Fost tenismen, proprietarul unor companii din domeniul bancar, auto și imobiliar

Locul 1.818 – Ion Stoica

Avere: 1,6 miliarde euro

A fondat o companie de software pentru întreprinderi

Locul 1.818 – Matei Zaharia

Avere: 1,6 miliarde euro

A fondat o companie de software pentru întreprinderi

Locul 1.929 – Dragoș Pavăl

Avere: 1,5 miliarde de dolari

Deține un lanţ de magazine de bricolaj

Locul 2.578 – Adrian Pavăl

Avere: 1 miliard de dolari

Deține un lanţ de magazine de bricolaj

 

Digi 24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here