Surse: Ciucă a cerut o întâlnire cu Ciolacu după ce acesta a amenințat cu demisia Guvernului

0
73

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a cerut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, după ce acesta a amenințat, luni seara, cu demisia, în cazul în care PNL nu va fi de acord cu pachetul de măsuri fiscale necesare pentru a acoperi deficitul bugetar astfel încât România să nu piardă fondurile europene. Ciucă și Marcel Ciolacu se întâlnesc marți, la Palatul Victoria. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu a fost invitat la discuție, au declarat pentru Digi24.ro surse guvernamentale.

După declarațiile de luni seara făcute de Ciolacu, PNL a reacționat virulent prin vocea lui Rareș Bogdan, care a spus că „PNL nu se închină și nu se apleacă în fața lui Marcel Ciolacu.  A urmat replica lui Mihai Tudose, care a anunțat că PSD va merge la alegeri anticipate dacă PNL nu înțelege necesitatea pachetului de măsuri fiscale. Atât Ciolacu cât și Tudose au acuzat guvernările PNL – USR pentru ajungerea în procedura de deficit excesiv, ceea ce i-a înfuriat pe liberali.  Surse din conducerea PNL au declarat, marți, că PNL nu este de acord cu impozitarea proprietăților de lux – în proiectul lui Boloș este prevăzută impozitarea proprietăților mai scumpe de 500 de mii de euro.

Ordonanța de Urgență privind măsurile fiscale ar fi trebuit să intre în Guvern în prima săptămână din august, dar acest termen nu mai poate fi respectat, din cauza neînțelegerior apărute între PNL și PSD. Nici Ordonanța de urgență privind reducerile de cheltuieli bugetare nu va fi adoptată în ședința de joi, pentru că și aici au apărut probleme legate de consecințele aplicării ei, în special în domeniul cultural.  Liderii PSD susțin că nu înțeleg de ce liberalii se opun măsurilor, având în vedere că autorul acestora este ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here