Regina Elisabeta a II-a, înmomântată alături de prințul Philip, la capela memorială St George

0
126

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni seara, alături de soțul ei Prințul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, a anunțat Familia regală a Marii Britanii într-un comunicat de presă, potrivit BBC.

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină. La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată după un serviciu funerar privat, la Capela St. George, alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă și de sora sa Margareta. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său.

Astfel se încheie funeraliile monarhului cu o domnie de 70 de ani. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here